ZorgorganisatieBegeleiding

Begeleiding

Begeleiding van onze artsen en studenten geneeskunde

Zorg begint met aandacht voor zorgverleners. Zij zijn van grote invloed op de kwaliteit van zorg in Nederland. Daarom investeert Talent&Care in persoonlijke begeleiding, coaching door een psychiater, intervisie en onderwijs aan onze artsen en studenten geneeskunde.

Alle artsen van Talent&Care nemen deel aan ons Ontwikkelprogramma, waarin we ruime aandacht besteden aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo ondersteunen wij jonge artsen in de overgang van universiteit naar beroepspraktijk. Ook begeleiden we artsen bij hun overstap van ziekenhuis naar eerstelijnszorg.

Ontwikkelprogramma

Iedere arts krijgt direct na het kennismakingsgesprek met onze senior coach en voormalig huisarts Paul Buitenhuis een gesprek, waarin de inhoud van ons Ontwikkelprogramma wordt besproken. Daarnaast worden zij tweewekelijks, persoonlijk begeleid en krijgen coaching van een psychiater. Al onze begeleiders hebben een medische achtergrond, waardoor zij de vragen en dilemma’s van onze artsen als geen ander begrijpen.

Afhankelijk van de ontwikkelbehoeften, volgen de artsen het Ontwikkelprogramma, dat voor iedere arts op maat wordt gemaakt. Zo sluiten we optimaal aan bij de persoonlijke ambities en ontwikkelbehoeften.

 ontwikkelprogramma3

 

Maandelijks volgen zij ons onderwijsaanbod, verzorgd door ervaren medisch specialisten uit verschillende vakgebieden. Voorbeelden van aandachtsgebieden zijn persoonlijk leiderschap, communicatieve en managementvaardigheden en financiën in de zorg. Daarnaast volgen zij maandelijks intervisie onder begeleiding van een AIOS in het desbetreffende vakgebied.

Het Ontwikkelprogramma duurt, afhankelijk van wensen en ervaring, 1 tot 2 jaar. Als blijkt dat de keuze valt op een specialisatie binnen de eerstelijnszorg, dan bieden we onze artsen de kans om zich verder te specialiseren.

Begeleiding studenten

Een bijbaan in de zorg is waardevol, omdat studenten de kans krijgen te ontdekken welke sector en functie het beste bij hen passen. Daarom starten we altijd met een kennismakingsgesprek, waarin de ontwikkelbehoeften van de student centraal staan. Vervolgens krijgen zij scholing, die hen optimaal voorbereidt op de bijbaan die zij kiezen. 

Bent u benieuwd naar onze artsen of studenten geneeskunde, die kiezen voor uw zorgsector? Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek.

 

Onze opdrachtgevers zijn onder andere