ZorgorganisatieActueel

Actueel

17 april 2018 · blog · Arno Bisschop

Inspannen kan niet zonder ontspannen

Er ligt vaak een grote druk op de jonge zorgprofessional. Zowel op het werk als privé. Dat merkte Arno Bisschop ook tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg. Een vast ritme en het inplannen van voldoende momenten om te ontspannen zijn volgens hem de sleutel voor een opgeladen batterij.

16 april 2018 · blog · Lisa van Heusden

Energiemanagement: Hoe voorkom je dat je energie weglekt?

Iedereen heeft wel eens een dag met alleen maar brandjes blussen. Je energie lekt gedurende de dag langzaam weg. Aan het eind van de dag ben je nog geen stap verder en je gaat met een onvoldaan gevoel naar huis. Hoe voorkom je dit soort energielek-dagen zoveel mogelijk? Arts-assistent Lisa van Heusden geeft 5 tips hoe jij beter met je energie om kunt gaan.

05 april 2018 · interview · Desirée van den Broek

Drie onderhandelingstips voor vitale zorgprofessionals

Desirée van den Broek is opgeleid als arts en werkte een aantal jaren in de kindergeneeskunde en psychiatrie. Haar interesse ging steeds meer uit naar communicatie, samenwerking en leiderschap. Ze besloot zich als coach, trainer en mediator volledig hierop te richten. Bij Talent&Care geeft zij regelmatig trainingen aan jonge zorgprofessionals. Door haar ervaring als arts weet ze precies wat zij nodig hebben om effectiever te communiceren en te onderhandelen. Met als resultaat meer plezier en vitaliteit op de werkvloer.

29 maart 2018 · blog · Daniëlle

Een dokter mag niet ziek zijn, toch?

Als Crohn-patiënt ligt Daniëlle elke zes weken aan een infuus in het ziekenhuis. Het is een rare dubbelrol om als net afgestudeerd arts aan de verkeerde kant van de tafel te zitten. Mag een dokter eigenlijk wel ziek zijn? Hoe ga je om met een intensieve baan als arts in combinatie met een ziekte die je tijdelijk uit de roulatie haalt? In deze blog deelt Daniëlle haar ervaringen.

15 maart 2018 · blog · Arno Bisschop

Een betere zorg begint bij jezelf

Als jonge zorgprofessional vraag je je vaak af: ‘Kan ik dit wel? Voldoe ik wel aan alle eisen? Val ik niet door de mand?’ Erover praten op de werkvloer is een taboe, zag Arno Bisschop als arts in opleiding. Nu helpt hij andere jonge zorgprofessionals om hun persoonlijkheid te versterken. Want door je focus intern te richten heb je minder last van de externe factoren waar je toch geen invloed op hebt.

08 maart 2018 · interview · Hens ten Thije

Keuzecoach Hens ten Thije: word wie je bent!

Hens ten Thije werkte jarenlang als chirurg in verschillende ziekenhuizen. Op zijn 63ste stopte hij hiermee en besloot als coach (aankomende) artsen te helpen met hun keuzes. Als ervaringsdeskundige weet Hens immers alles over de keuzemomenten die op hun pad komen. Hens beantwoordt vijf vragen over zijn eigen keuzes en hoe hij nu anderen helpt.

07 maart 2018 · blog · Herke Weijs

Goed genoeg is het nieuwe perfect

Al noemt hij zichzelf niet politiek geëngageerd, toch kan hij zich wel vinden in de verkiezingsslogan van de VVD: ‘Normaal. Doen.’ Hij pleit voor een nieuw motto in de opleiding geneeskunde: ‘Goed genoeg is het nieuwe perfect!’. Maandelijks blogt Herke Weijs, arts bij Talent& Care, over het keuzeproces van zijn loopbaan en zijn ervaringen als ANIOS-psychiatrie.

15 februari 2018 · blog · Arno Bisschop

Twijfelen is gezond, ook als je in de zorg werkt.

In de zorg is geen plek voor twijfels. Toch? Want zorgprofessional ben je voor het leven. Arno Bisschop schrijft waarom hij, tegen de stroom in, een mooie toekomst als orthopedisch chirurg opgaf. Nu helpt hij andere zorgprofessionals om goede keuzes te maken en hun dromen waar te maken. En dat voelt pas echt goed.

07 februari 2018 · blog · Laura Meddens

Belangrijke keuzes. Hoe maak jíj die eigenlijk?

Voor Laura Meddens was de keuze voor de opleiding geneeskunde keuzestressvrij. Ook de keuze voor ANIOS interne geneeskunde was snel gemaakt. Maar achteraf bleek ze vooral te kiezen op basis van verwachtingen van anderen. Hoe maak jij keuzes? Aan de hand van drie definities van het woord ‘keuze’ vertelt Laura hoe zij dit doet. Doe er je voordeel mee!

31 januari 2018 · blog · Lisa van Heusden

Met deze 5 tips ben je goed voorbereid op je 1ste werkdag

Na 6 jaar en bijna 20 coschappen is het eindelijk zover: Lisa is basisarts. Als arts-assistent in de psychiatrie blogt ze over haar ervaringen. Deze keer geeft ze 5 tips hoe je je het beste kunt voorbereiden op je 1ste werkdag.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere