ZorgorganisatieActueel

Actueel

22 januari 2018 · blog · Arno Bisschop

Durf dit jaar voor jezelf te kiezen

Januari is de maand van de goede voornemens. Vaak staan deze in het teken van gezondheid zoals afvallen, stoppen met roken en meer bewegen. Gek genoeg hoor je zelden een zorgprofessional zeggen: ‘dit jaar zet ik mijn werkgeluk centraal en ga ik hier daadwerkelijk keuzes in maken’. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

18 december 2017 · blog · Arno Bisschop

Solidariteit, óók voor de zorgprofessional

Solidariteit is het fundament van ons zorgstelsel. Om de stijgende zorgkosten samen te kunnen blijven dragen, is er de laatste jaren terecht veel aandacht besteed aan efficiëntie en transparantie in de zorg. Maar om onze hoge kwaliteit van zorg te kunnen behouden, is solidariteit tussen generaties zorgprofessionals minstens zo belangrijk. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

14 december 2017 · blog · Herke Weijs

Help, hoe krijg ik grip op al die informatiestromen?

Het werk stapelt zich op en de dag gaat veel te snel voorbij. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Een paar weken geleden is Herke Weijs gestart als ANIOS Psychiatrie en Verslaving van Talent&Care. Maandelijks blogt hij over zijn ervaringen. Drie tactieken om grip te houden op al die informatiestromen.

05 december 2017 · interview · Chiel Greuter

‘Jonge verpleegkundigen die zich volop willen ontwikkelen’

Na zijn stages bij de rechtbank en de Tweede Kamerfractie van D66 stapte Chiel Greuter over van zijn studie rechten naar verpleegkunde. Inmiddels is hij naast SEH-verpleegkundige people manager bij Talent&Care. Vanaf 1 januari ontwikkelt en detacheert Talent&Care naast artsen en apothekers ook verpleegkundigen, voor zowel het ziekenhuis als de eerstelijnszorg.

15 november 2017 · blog · Arno Bisschop

Een pleidooi voor CanMEDS #8

Persoonlijke ontwikkeling zou onderdeel moeten worden van het selectieproces van opleidingen geneeskunde. Alleen dan kun je de juiste studenten en artsen selecteren voor de (vervolg)opleiding. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

09 november 2017 · nieuws

Wat te doen als een patiënt het gesprek wil opnemen?

Vier op de tien artsen maakt weleens mee dat een patiënt het gesprek met de arts wil opnemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KNMG onder een artsenpanel, waaraan 772 artsen deelnamen. Reden voor de KNMG om artsen beter te ondersteunen bij vragen over het maken van opnames door patiënten.

03 november 2017 · nieuws

Groeiende vraag naar artsen jeugdgezondheidszorg

Bijna elf van de honderd jongeren tot achttien jaar krijgt jeugdhulp. Dat maakte het Centraal
Bureau voor de Statistiek op uit onderzoek over het jaar 2016. Talent&Care signaleert een toenemende belangstelling voor ANIOS-posities in de jeugdzorg.

31 oktober 2017 · interview

De vitaliteit van onze medewerkers staat voorop

Tijdens zijn studie farmacie merkte Stefan Ottenbros, inmiddels afgestudeerd bedrijfskundige en apotheker, dat de opleiding nog niet is voorbereid op het huidige werkveld van de apotheker. ‘De apotheker van nu is een zorgverlener, die samen met de arts en de patiënt zorgt voor de best passende medicatie voor de individuele patiënt’, stelt Stefan Ottenbros. Zijn visie leidde uiteindelijk tot de oprichting van Talent&Care.

27 oktober 2017 · blog · Meike Blezer

Geen keuze is ook een keuze

Het leven bestaat uit héél veel keuzes maken. De media staan tegenwoordig vol berichten over Millennials (of Generation Y), die stijf staan van de keuzestress. Maar mijn patiënten hebben daar ook vaak moeite mee. Meike Blezer, arts bij Talent&Care blogt maandelijks over haar ervaringen in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere