VerpleegkundigeOntwikkelprogramma voor verpleegkundigen

Ontwikkelprogramma voor verpleegkundigen

Ontwikkelprogramma voor verpleegkundigen

Als verpleegkundige ben jij voor cliënten de spil in het zorgproces. Het contact met cliënten staat dan ook centraal in jouw zorgverlening. Bij Talent&Care kun je terecht voor onderwijs, coaching en intervisie zodat je het beste uit jezelf én het contact met je cliënten haalt. Door ervaring op te doen bij verschillende werkgevers ontwikkel jij je tot een verpleegkundig professional ‘in the lead’.

Je kunt bij ons kiezen uit twee ontwikkelprogramma’s:

1. Eerstelijnszorg Programma

Pré-oriëntatiefase

Voor studenten HBO-V vanaf het eerste jaar (na verpleegstage) die ervaring op willen doen in de zorg. Je gaat aan het werk op verschillende locaties binnen de eerstelijnszorg.

Oriëntatiefase

Voor verpleegkundigen met 0 tot 1 jaar werkervaring die nog niet precies weten welke kant ze op willen. Je gaat aan het werk op 3 werkplekken binnen de eerstelijn: thuiszorg, ouderen- of revalidatiezorg en psychiatrie (GGZ-instelling). Eventueel is een werkplek in het ziekenhuis ook mogelijk. Deze fase duurt 1,5 tot 2 jaar.

Ontwikkelfase

Voor verpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen in de richting waarin zij willen specialiseren. Je gaat aan het werk op 1 of 2 werkplekken in het ziekenhuis, de ouderenzorg of psychiatrie. Deze fase duurt 1 jaar.

Specialisatiefase

Voor verpleegkundigen die verpleegkundig specialist binnen de eerstelijnszorg willen worden. Je werkt bij 1 opdrachtgever en gaat in opleiding tot verpleegkundig specialist. Deze fase duurt 2 jaar.

Ons doel is om jouw zorghart harder te laten kloppen

2. Acute Zorg Programma

Oriëntatiefase

Voor algemeen verpleegkundigen met 0 tot 1 jaar werkervaring die nog niet precies weten welke kant ze op willen. Je gaat aan het werk op 3 werkplekken binnen de eerstelijnszorg: psychiatrie (GGZ-instelling) en ziekenhuis (AOA, traumatologie). Je loopt stage(s) op gespecialiseerde afdelingen. In deze opstartfase ontwikkel je je in 3 mogelijke richtingen. Deze fase duurt 2 jaar.

Ontwikkelfase

Voor verpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen in de richting waarin zij wilen specialiseren. Je gaat aan het werk op 1 tot 2 werkplekken binnen de acute afdeling in het ziekenhuis of de psychiatrie. Deze fase duurt 2 jaar.

Specialisatiefase

Voor verpleegkundigen die gespecialiseerd verpleegkundige binnen de acute zorg willen worden. Je werkt bij 1 opdrachtgever en gaat in opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige (SEH/IC/MC/CCU/REC). Deze fase duurt 2 jaar.

Algemene onderdelen Young Professional Programma

Samenwerken met andere zorgverleners

Wij geloven dat het als verpleegkundige belangrijk is ook de taal van andere zorgverleners, zoals artsen en apothekers, te leren spreken. Om die reden stimuleren wij jou om met hen samen te werken. Dit doen wij door jou als verpleegkundige elk trimester te koppelen aan een apotheker of arts uit de somatiek of psychiatrie. Samen komen jullie onder supervisie te staan van een medisch of verpleegkundig specialist.

Training van handelingen

Bij T&C kun je als verpleegkundige alle voorbehouden handelingen trainen. Dat kan online in de vorm van e-learning of met een hands-on training. Zo oefen je risicovolle, verpleegtechnische of voorbehouden handelingen volgens een vastgesteld protocol waarin de nieuwste inzichten verwerkt zijn.

Wij zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf haalt

Coaching op maat

Als verpleegkundige heb je vaak te maken met hoge werkdruk. Om je het best te begeleiden in jouw loopbaan besteden we ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door je te coachen op individueel niveau. Wanneer je een half jaar bij Talent&Care werkt en twee keer een positieve kwartaalevaluatie bent doorgegaan, kom je in aanmerking voor ons coachingsprogramma. Dat ziet er als volgt uit:

  • Coaching on the job: Elke twee weken bespreek je met jouw persoonlijke coach waar je dagelijks tegenaan loopt. Jouw coach is er om advies te geven en jou op weg te helpen in je verdere ontwikkeling als zorgprofessional en mens.

  • Loopbaancoaching: Op lange termijn is het essentieel je te specialiseren. Zo kun je je onderscheiden en meerwaarde toevoegen binnen de zorg. Onze loopbaancoach kan je helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst.

  • Senior coaching: In deze acht jaarlijkse gesprekken gaat onze executive coach de diepte in met jou. Onderwerpen als opvoeding, autobiografie, beperkende overtuigingen en kernkwadranten krijgen tijdens deze coachingsessies aandacht. Zo blijf je jezelf ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere