VerpleegkundigeActueel

Actueel

16 augustus 2018 · blog · Pieter Vroon

Het dilemma: werk versus ontspanning

Pieter Vroon is arts met interesse in de geestelijke gezondheidszorg. Bij Talent&Care wil hij zich verder ontwikkelen. Maar naast arts is Pieter ook een vriend, crossfitter, crossfit instructeur, gezelligheidsdier en familiemens. Als rasechte fanatiekeling wil hij ook nog eens alles goed doen. Maar met 7 dagen in de week en 24 uur in een dag moet hij keuzes maken. Hoe doet hij dat?

09 augustus 2018 · interview · Bianca Vugts

Psycholoog Bianca Vugts: ‘De zorgprofessional is het belangrijkste instrument in de zorg’

Al tijdens haar studie Psychologie richt Bianca Vugts zich op mensen met een verstandelijke beperking. Ze schreef verschillende boeken over het werken met deze doelgroep. In het boek ‘Werken met jezelf’ schreef ze juist over de andere kant van de (zorg)medaille: de zorgprofessional als belangrijkste instrument. Wij stelden Bianca vijf vragen over haar visie hierop.

19 juli 2018 · blog · Laura Mol

Warm welkom tijdens Summer Retreat

Op 1 juli is Laura Mol als verpleegkundige gestart bij Talent&Care. Ze wil graag ontdekken wat ze precies wil met als doel de juiste werkplek vinden voor haar masteropleiding tot verpleegkundig specialist. Om meteen goed te starten sloot ze aan bij de Summer Retreat van Talent&Care. Laura vertelt over haar ervaringen en inzichten tijdens dit weekend.

17 juli 2018 · blog · Ingrid Fakkert

Wat wordt mijn plan B?

Ingrid Fakkert is bijna vier jaar geleden afgestudeerd als arts, gepromoveerd en wil al sinds haar bachelor klinisch geneticus worden. Nu begint ze als ANIOS verzekeringsgeneeskunde via Talent&Care en over een paar maanden zal ze starten als zorgconsultant trainee bij Kinase. Samen met Talent&Care en Kinase gaat zij onderzoeken of klinische genetica haar carrièrepad blijft. Of slaat Ingrid misschien toch een andere richting in?

10 juli 2018 · interview · Jarik van Zeijst van Effectory

Wat kunnen we leren van de beste werkgevers in de zorg?

Goed zorgen voor je medewerkers is steeds belangrijker. Effectory zet jaarlijks de beste werkgevers in verschillende branches, waaronder de zorg, in het zonnetje. Organisaties worden beoordeeld door hun eigen medewerkers. Jarik van Zeijst, consultant binnen het zorgteam van Effectory, vertelt waar de zorgbranche in uitblinkt en wat de valkuilen zijn.

09 juli 2018 · blog · Ralph de Backer

Intrinsieke motivatie: dat vinden wij niet raar...

“Dat vinden wij niet raar, dat vinden we alleen maar heel bijzonder,” sprak de inmiddels legendarische juf Ank (Ilse Warringa) in de enorme kijkcijferhit De Luizenmoeder. Met zo’n uitspraak kan een blog nog alle kanten opvliegen, zeker in de zorg. Maar apotheker en coach Ralph de Backer houdt het dichter bij huis en vertelt hoe hij zijn intrinsieke motivatie (terug)vond.

25 juni 2018 · blog · Gwendolyne Kwak

Hoe voorkom je agressie in de gehandicaptenzorg?

Voor Gwendolyne Kwak was het al op de middelbare school duidelijk dat ze wilde werken met mensen met een beperking. Sinds oktober 2016 werkt ze als ANIOS in de gehandicaptenzorg. In deze blog schrijft ze over haar ervaringen met agressie binnen deze sector en geeft ze vijf tips om hier als jonge zorgprofessional mee om te gaan.

14 juni 2018 · interview · Linde Dijkstra, hoofd P&O bij de SIG

Wat kunnen we leren van Beste Werkgever de SIG?

Al twee jaar op rij behaalt de SIG het Beste Werkgever Keurmerk met drie sterren en dit jaar werden zij uitgeroepen tot Beste Werkgever 2017/2018 in de gehandicaptenzorg. De bewust kleinschalige organisatie scoorde een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 tegenover het landelijke gemiddelde van 7,6. Tijd om achterover te leunen? Dat is zeker niet het geval volgens Linde Dijkstra, Hoofd P&O. Wat doet de SIG nu goed en wat kan nog beter?

31 mei 2018 · blog · Arno Bisschop

Minder regeldruk in de zorg? Een goed begin maar er is meer nodig!

Vorige week kwam VWS met een actieplan tegen de regeldruk in de zorg met als doel het verminderen van de administratieve rompslomp voor zorgverleners. Zo moeten zij meer tijd krijgen voor patiënten en meer plezier in hun werk, wat weer meer mensen kan overtuigen om voor een baan in de zorg te kiezen. Inmiddels is er een pittig debat losgebarsten rond dit onderwerp.

24 april 2018 · blog · Herke Weijs

Over papa-zijn, werken en belangrijke keuzes - waar is toch die balans?!

Het is half drie ‘s nachts en ik stommel met mijn ogen nog dicht naar de babykamer. Mijn zoontje van 16 maanden heeft weer eens last van het ‘ik-kan-niet-langer-dan-45-minuten-slapen’-syndroom. Hoe ga ik die dag ooit doorkomen met zo weinig slaap? In de huidige maatschappij met alle mogelijkheden en verplichtingen is het een hele uitdaging om ‘in balans’ te blijven en niet volledig opgebrand en uitgeblust te raken. “Maar... waar is die balans dan?!”, vraag ik me af.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere