Arts & Carrière

Jouw kans vergroten op een opleiding als medisch specialist door ons eerstelijnsprogramma

Het leven is één grote puzzel. Met puzzelstukjes zoals jouw persoonlijke ontwikkeling, relaties en jouw carrière. Sommige puzzelstukjes zijn duidelijk te plaatsen, sommige minder. Binnen jouw carrière krijg je te maken met vragen of je moet promoveren of niet? Of je in een ziekenhuis wilt gaan werken of juist in de eerstelijn? Misschien speel je zelfs wel eens met de gedachte om helemaal geen arts te worden omdat je je op een andere manier met zorg wilt bezighouden of liever een andere 9-5 baan wilt hebben?

Met de juiste instelling, het juiste netwerk en de juiste kennis kun jij plezier halen uit het leggen van jouw puzzel. Wij gaan jou helpen de beste plek voor jou te vinden en samen jezelf en de zorg te verbeteren met oog voor de wensen die jij daarbij hebt. Tijdens jouw werk als arts kom je voor veel uitdagingen te staan die we samen met jou aangaan! Door nieuwe ervaringen op te doen, groei je op inhoudelijk en persoonlijk vlak.

"Onze ambitie: iedere arts de juiste keuze te laten maken en aangenomen te worden voor de opleiding tot medisch specialist"

Wij bieden startende artsen een diversiteit aan werkplekken en begeleiding, waardoor jij de juiste keuzes kunt maken voor jouw toekomst. Op basis van jouw persoonlijke wensen en woonplaats, maken we een passend traject. Het Eerstelijnsprogramma duurt, afhankelijk van jouw wensen en ervaring, 1 tot 2 jaar. Gedurende deze periode gaan wij samen met jou de ‘juiste’ keuze maken. Als blijkt dat deze keuze valt op een specialisatie binnen de eerstelijn dan stomen wij je klaar om je als zorgverlener hierbinnen verder te specialiseren!

Gedurende het traject bieden wij onderwijs op verschillende vlakken en niet alleen op zorginhoudelijk vlak. Wij bieden bijvoorbeeld ook onderwijs over persoonlijk leiderschap, management en financiën van de zorg. Daarnaast bieden wij uitgebreide coaching bij de sollicitatieprocedure voor diverse eerstelijnsspecialisaties waaronder de huisartsgeneeskunde. De onderwijsmomenten vinden maandelijks plaats, gezamenlijk met onze andere zorgprofessionals, onder begeleiding van ervaren professionals binnen de verschillende vakgebieden. Iedere arts bij ons krijgt daarnaast een persoonlijke coach toegewezen, die zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak samen met jou voor een steile leercurve zal zorgen. Daarnaast hebben wij regelmatig intervisie momenten met de andere artsen binnen jouw eigen vakgebied.

Wij richten ons op de volgende vakgebieden:

  • Psychiatrie
  • Verstandelijke gehandicaptenzorg
  • Jeugdzorg
  • Verslavingszorg
  • Ouderengeneeskunde
  • Bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde