Student geneeskundeActueel

Actueel

22 januari 2018 · blog · Arno Bisschop

Durf dit jaar voor jezelf te kiezen

Januari is de maand van de goede voornemens. Vaak staan deze in het teken van gezondheid zoals afvallen, stoppen met roken en meer bewegen. Gek genoeg hoor je zelden een zorgprofessional zeggen: ‘dit jaar zet ik mijn werkgeluk centraal en ga ik hier daadwerkelijk keuzes in maken’. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

17 januari 2018 · blog · Lisa van Heusden

Keuzestress! Werken in het ziekenhuis of toch niet?

Keuzestress, we hebben er allemaal last van. Daarbij is het altijd de uitdaging om je niet te veel te laten leiden door anderen, maar vooral dicht bij jezelf te blijven. ANIOS Lisa van Heusden blogt over haar keuze voor huisarts.

27 december 2017 · blog · Meik Blezer

‘HUH!’ What just happened?’

Piekeren, slecht slapen, en vreemd en onlogisch dromen over je patiënten. Als jonge arts in de jeugdpsychiatrie blogt Meike Blezer, arts van Talent&Care, maandelijks over haar ervaringen en dillema’s in de jeugdpsychiatrie. Hoe vind je de juiste balans tussen betrokkenheid en een gezonde afstand?

18 december 2017 · blog · Arno Bisschop

Solidariteit, óók voor de zorgprofessional

Solidariteit is het fundament van ons zorgstelsel. Om de stijgende zorgkosten samen te kunnen blijven dragen, is er de laatste jaren terecht veel aandacht besteed aan efficiëntie en transparantie in de zorg. Maar om onze hoge kwaliteit van zorg te kunnen behouden, is solidariteit tussen generaties zorgprofessionals minstens zo belangrijk. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

14 december 2017 · blog · Herke Weijs

Help, hoe krijg ik grip op al die informatiestromen?

Het werk stapelt zich op en de dag gaat veel te snel voorbij. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Een paar weken geleden is Herke Weijs gestart als ANIOS Psychiatrie en Verslaving van Talent&Care. Maandelijks blogt hij over zijn ervaringen. Drie tactieken om grip te houden op al die informatiestromen.

13 december 2017 · blog · Timothy Hoolhorst

Pak de kansen die je krijgt

‘Pak de kansen die je krijgt.’ Iets wat iedereen uit zijn omgeving weleens te horen krijgt. Ik vind het vooral belangrijk je te bevinden in een leuke (werk)omgeving die je blijft uitdagen. Wanneer je weet wat je leuk vindt, pak je vanzelf de juiste kansen die het beste bij jou passen. Binnen Talent&Care krijg ik volop ruimte om mezelf te ontwikkelen, passend bij mijn interesses en kwaliteiten. Timothy Hoolhorst, Ambassadeur Externe Relaties bij Talent&Care en mede-oprichter van CareAbout, blogt over de kansen die hij kreeg en greep.

27 november 2017 · blog · Rianne

Vastgelopen

'Tijdens het laatste jaar van mijn geneeskunde studie dacht ik - onbezonnen als ik was - dat ik eruit was. Ik wilde huisarts worden. Maar kort na mijn studie wist ik het ineens niet meer zo zeker.' Maandelijks blogt Rianne over haar twijfels en ontdekkingen gedurende haar tijd als ANIOS bij Talent&Care.

20 november 2017 · blog · Herke

Mijn papa is de beste dokter van de wereld!

‘Je mag dan niet cum laude zijn afgestudeerd, maar je bent wel de beste dokter van de hele
wereld’, zei de voorzitter van de examencommissie. Hij keek naar mijn zoontje, die vooraan
in het gangpad stond, gehuld in een rompertje met daarop de tekst: ‘Mijn papa is de beste
dokter van de hele wereld’. Maandelijks blogt Herke Weijs, arts bij Talent&Care, over zijn keuzeproces en ervaringen als ANIOS psychiatrie.

15 november 2017 · blog · Arno Bisschop

Een pleidooi voor CanMEDS #8

Persoonlijke ontwikkeling zou onderdeel moeten worden van het selectieproces van opleidingen geneeskunde. Alleen dan kun je de juiste studenten en artsen selecteren voor de (vervolg)opleiding. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere