Student farmacieActueel

Actueel

22 januari 2018 · blog · Arno Bisschop

Durf dit jaar voor jezelf te kiezen

Januari is de maand van de goede voornemens. Vaak staan deze in het teken van gezondheid zoals afvallen, stoppen met roken en meer bewegen. Gek genoeg hoor je zelden een zorgprofessional zeggen: ‘dit jaar zet ik mijn werkgeluk centraal en ga ik hier daadwerkelijk keuzes in maken’. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

27 december 2017 · blog · Meik Blezer

‘HUH!’ What just happened?’

Piekeren, slecht slapen, en vreemd en onlogisch dromen over je patiënten. Als jonge arts in de jeugdpsychiatrie blogt Meike Blezer, arts van Talent&Care, maandelijks over haar ervaringen en dillema’s in de jeugdpsychiatrie. Hoe vind je de juiste balans tussen betrokkenheid en een gezonde afstand?

18 december 2017 · blog · Arno Bisschop

Solidariteit, óók voor de zorgprofessional

Solidariteit is het fundament van ons zorgstelsel. Om de stijgende zorgkosten samen te kunnen blijven dragen, is er de laatste jaren terecht veel aandacht besteed aan efficiëntie en transparantie in de zorg. Maar om onze hoge kwaliteit van zorg te kunnen behouden, is solidariteit tussen generaties zorgprofessionals minstens zo belangrijk. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

13 december 2017 · blog · Timothy Hoolhorst

Pak de kansen die je krijgt

‘Pak de kansen die je krijgt.’ Iets wat iedereen uit zijn omgeving weleens te horen krijgt. Ik vind het vooral belangrijk je te bevinden in een leuke (werk)omgeving die je blijft uitdagen. Wanneer je weet wat je leuk vindt, pak je vanzelf de juiste kansen die het beste bij jou passen. Binnen Talent&Care krijg ik volop ruimte om mezelf te ontwikkelen, passend bij mijn interesses en kwaliteiten. Timothy Hoolhorst, Ambassadeur Externe Relaties bij Talent&Care en mede-oprichter van CareAbout, blogt over de kansen die hij kreeg en greep.

24 november 2017 · nieuws

Farmacie op Maat

Farmacie is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire studie in Nederland. De interesse ligt hier vooral in het opdoen van diepgaande medicatiekennis en de 'andere' kant van de medische wereld. Toch wordt vaak vergeten dat apothekers, net als artsen, veel te maken krijgen met patiëntencontact en verschillende disciplines in de zorg.

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

31 oktober 2017 · interview

De vitaliteit van onze medewerkers staat voorop

Tijdens zijn studie farmacie merkte Stefan Ottenbros, inmiddels afgestudeerd bedrijfskundige en apotheker, dat de opleiding nog niet is voorbereid op het huidige werkveld van de apotheker. ‘De apotheker van nu is een zorgverlener, die samen met de arts en de patiënt zorgt voor de best passende medicatie voor de individuele patiënt’, stelt Stefan Ottenbros. Zijn visie leidde uiteindelijk tot de oprichting van Talent&Care.

20 oktober 2017 · nieuws

Een bijbaan in de ouderenzorg

Studenten farmacie, biomedische wetenschappen en biofarmaceutische wetenschappen kunnen vanaf nu via Talent&Care werken in de ouderenzorg. Een mooie kans om praktijkervaring op te doen en je kennis van de doelgroep ouderen te vergroten. Voor studenten biomedische- en biofarmaceutische wetenschappen biedt deze praktijkervaring extra kans om ingeloot te worden tot de studie geneeskunde.

18 oktober 2017 · blog · Ralph de Backer

Orkambi: wie heeft schuld aan het niet vergoeden?

Al een tijdje en deze week in het bijzonder volgt Ralph de Backer, apotheker bij Talent&Care, de discussie over medicijnvergoeding. Vlak voordat onze nieuwe ministers op het bordes bij de Koning verschijnen, laait het vuur in alle hevigheid weer op. De vergoeding van het eerste medicijn dat in staat is de slopende ziekte cystic fibrosis (CF) af te remmen. Lees het blog van Ralph de Backer.

17 oktober 2017 · blog · Arno Bisschop

Dokter of apotheker: what else?

Je bent opgeleid tot arts of apotheker. Maar zijn er eigenlijk nog andere opties na de studies geneeskunde en farmacie? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgverleners.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere