Student geneeskundeActueel

Actueel

15 november 2017 · blog · Arno Bisschop

Een pleidooi voor CanMEDS #8

Persoonlijke ontwikkeling zou onderdeel moeten worden van het selectieproces van opleidingen geneeskunde. Alleen dan kun je de juiste studenten en artsen selecteren voor de (vervolg)opleiding. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

09 november 2017 · nieuws

Wat te doen als een patiënt het gesprek wil opnemen?

Vier op de tien artsen maakt weleens mee dat een patiënt het gesprek met de arts wil opnemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KNMG onder een artsenpanel, waaraan 772 artsen deelnamen. Reden voor de KNMG om artsen beter te ondersteunen bij vragen over het maken van opnames door patiënten.

31 oktober 2017 · interview

De vitaliteit van onze medewerkers staat voorop

Tijdens zijn studie farmacie merkte Stefan Ottenbros, inmiddels afgestudeerd bedrijfskundige en apotheker, dat de opleiding nog niet is voorbereid op het huidige werkveld van de apotheker. ‘De apotheker van nu is een zorgverlener, die samen met de arts en de patiënt zorgt voor de best passende medicatie voor de individuele patiënt’, stelt Stefan Ottenbros. Zijn visie leidde uiteindelijk tot de oprichting van Talent&Care.

27 oktober 2017 · blog · Meike Blezer

Geen keuze is ook een keuze

Het leven bestaat uit héél veel keuzes maken. De media staan tegenwoordig vol berichten over Millennials (of Generation Y), die stijf staan van de keuzestress. Maar mijn patiënten hebben daar ook vaak moeite mee. Meike Blezer, arts bij Talent&Care blogt maandelijks over haar ervaringen in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

27 oktober 2017 · blog · Meike Blezer

Geen keuze is ook een keuze

Het leven bestaat uit héél veel keuzes maken. De media staan tegenwoordig vol berichten over Millennials (of Generation Y), die stijf staan van de keuzestress. Maar mijn patiënten hebben daar ook vaak moeite mee. Meike Blezer, arts-assistent bij Talent&Care blogt maandelijks over haar ervaringen in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

18 oktober 2017 · blog · Ralph de Backer

Orkambi: wie heeft schuld aan het niet vergoeden?

Al een tijdje en deze week in het bijzonder volgt Ralph de Backer, apotheker bij Talent&Care, de discussie over medicijnvergoeding. Vlak voordat onze nieuwe ministers op het bordes bij de Koning verschijnen, laait het vuur in alle hevigheid weer op. De vergoeding van het eerste medicijn dat in staat is de slopende ziekte cystic fibrosis (CF) af te remmen. Lees het blog van Ralph de Backer.

17 oktober 2017 · blog · Arno Bisschop

Dokter of apotheker: what else?

Je bent opgeleid tot arts of apotheker. Maar zijn er eigenlijk nog andere opties na de studies geneeskunde en farmacie? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgverleners.

09 oktober 2017 · nieuws

Website en boek vol verhalen van ouderen uit het verpleeghuis

Hoe lukt het u om, binnen de omstandigheden, het beste van uw leven te maken? Freya Angenent en Lauke Bisschops, beide arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde, verzamelden verhalen van ouderen uit het verpleeghuis en brachten ze samen in een boek en bijbehorende website: Het verpleeghuis is het einde! Ook spraken zij met 20 artsen uit de ouderenzorg.

29 september 2017 · blog · Iris Zuydgeest

Artsen en apothekers: een gelijkwaardige relatie?

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar
ervaringen in de openbare farmacie.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere