Student geneeskundeActueel

Actueel

22 september 2017 · interview · Linda Bosschers

‘Ik heb mijn plek gevonden in de sociale geneeskunde’

Als huisarts in opleiding ontdekte Linda Bosschers dat het vak eigenlijk niet bij haar paste. Via Talent&Care maakte ze kennis met de sociale geneeskunde en ging aan de slag als verzekeringsarts bij het UWV. ‘Nu kan ik mijn werk combineren met een andere passie van mij: gezondheid en voeding.’

21 september 2017 · nieuws

Met dementie valt goed te leven

‘Wat helpt om het gedrag van dementie te begrijpen, is het te beschouwen als een puzzel’ zegt sociaal geriater Anneke van der Plaats. Zij verdiepte zich in het brein en komt met onverwachte oplossingen die het leven van dementerenden en de zorgverleners dragelijker kunnen maken.

15 september 2017 · blog · Andrea Caro

Kies je eigen route

Wat was voor mij verstandig om te doen, als ik klaar was met mijn studie? Die vraag heeft me tijdens de studie geneeskunde heel wat hoofdbrekens gekost. Andrea Caro, arts bij Talent&Care, blogt over haar ervaringen in het vak. Weet jij wat je wilt en waar die keuze op is gebaseerd?

14 september 2017 · nieuws

Ouderengeneeskunde. Het specialisme van nu!

De ouderengeneeskunde is nog volop in ontwikkeling, op wetenschappelijk en medisch specialistisch gebied. Daarnaast kun je je als arts ontwikkelen in verschillende subspecialismen, zoals de geriatrische revalidatie, psychogeriatrie en palliatieve zorg. Dat maakt dat er veel te ontdekken valt

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

08 september 2017 · nieuws

Staat de patiënt centraal?

‘Eigen regie’, ‘de gedachten van de cliënt’ en ‘het eigen ritme’. Deze termen schitteren tegenwoordig op de cover van menig beleidsdocument van zorgorganisaties. Alles draait om de kwaliteit van zorg voor cliënten. Maar wat is kwaliteit en staat de cliënt nou echt centraal?

06 september 2017 · blog · Meike Blezer

Last van het imposter syndrome?

" Hallo, ik ben Meike en ik heb last van het imposter syndrome. Herken je het gevoel dat je eigenlijk onvoldoende kennis hebt, voor datgene wat je doet? Fake it till you make it? Het staat niet in de DSM-V, maar misschien is dat wel nodig."
Maandelijks blogt Meike Blezer, arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie, over haar ervaringen als arts-assistent.

25 augustus 2017 · nieuws

De specialisatie

“ Veel jonge artsen zullen nooit de specialisatie van hun eigen voorkeur kunnen kiezen, voorspellen de academische ziekenhuizen. ‘Een deel van hen zal mogelijk zelfs nooit als arts werkzaam zijn.”

15 augustus 2017 · interview · Arno Bisschop

Raceauto's met lege banden staan stil

Iedereen wilt een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

11 augustus 2017 · nieuws

Zeker aan de slag in de ouderenzorg

Om zeker aan de slag te gaan in de ouderenzorg, worden er scholingen verzorgd op het gebied van gedrag in de zorg, ADL, medicatie en voorbehouden handelingen.
Talent&Care vindt het belangrijk dat een student zeker aan de slag gaat en dat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd wordt. Steeds meer studenten nemen deel aan de scholingen en gaan daarna als helpende of verzorgende werken in de ouderenzorg.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere