Student farmacieActueel

Actueel

21 september 2017 · nieuws

Studenten farmacie komen te weinig in aanraking met de praktijk

Studenten farmacie komen tijdens hun studie zelden in aanraking met de werkzaamheden en uitdagingen van een apotheker. Jammer, want praktijkervaring zorgt voor een goed beeld van het toekomstige werkveld. Talent&Care biedt studenten farmacie daarom de kans om te werken in de algemene ondersteuning van apotheken.

14 september 2017 · nieuws

20 nieuwe iconen voor laaggeletterden

KNMP heeft tijdens de week van de alfabetisering 20 nieuwe iconen uitgebracht voor laaggeletterden. De iconen helpen laaggeletterden de werking van medicijnen beter te begrijpen.

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

31 augustus 2017 · nieuws

Communicatie in de apotheek

Goede communicatie met patiënten, zorgverleners en collega’s heeft grote invloed op de kwaliteit van de dienstverlening van een apotheek. Talent&Care besteedt in een serie artikelen aandacht aan dit belangrijke thema. Deel 2: 5 tips met waardevolle aandachtspunten.

30 augustus 2017 · blog · Iris Zuydgeest

Wat wil ik bereiken?

Tijdens mijn eerste baan ontdekte ik dat ik nog veel te leren had en er ontstonden allerlei loopbaanvragen. Wat wil ik eigenlijk bereiken in mijn werk en kan ik die doelen bereiken bij deze apotheek? Maandelijks blogt openbaar apotheker Iris Zuydgeest en bestuurslid van de VJA over haar ervaringen in de openbare farmacie.

18 augustus 2017 · nieuws

De boel op orde!

Het inventariseren van de voorraad wordt gedaan om te kijken of de voorraad in de apotheek correct is. Dit is verplicht om (minstens) één keer per jaar te laten uitvoeren voor de notaris, maar is ook een mooi moment om alle voorraden weer kloppend te krijgen.

15 augustus 2017 · interview · Arno Bisschop

Raceauto's met lege banden staan stil

Iedereen wilt een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

11 augustus 2017 · nieuws

Zelforganiseren in de ouderenzorg

In de verpleeghuizen zien wij de laatste jaren de zelforganisatie zijn intrede doen. In de meeste gevallen wordt er gedacht dat dit bezuinigingsmaatregelen zijn, maar is dit zo?

04 augustus 2017 · nieuws

Verantwoord medicijngebruik in de farmaceutische zorg

Praktijkervaring in de apotheek kan veel betekenen voor een Farmaciestudent als voorbereiding tot het worden van een volwaardig apotheker. Door het uitvoeren van medicatiebeoordelingen wordt het medicijngebruik systematisch onder de loep genomen. Dit gebeurt door middel van een gestructureerde, kritische evaluatie van de medische-, farmaceutische- en gebruiksinformatie.

21 juli 2017 · interview · Openbaar apotheker Iris Zuydgeest

‘Ingewikkelde dingen begrijpelijk uitleggen’

‘Ik vind het leuk om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan patiënten,’ vertelt openbaar apotheker Iris Zuydgeest van Talent&Care. ‘Daarom koos ik voor de openbare farmacie.' Inmiddels werkt Iris een aantal jaren in de openbare apotheek, momenteel in een apotheek met veel oudere patiënten.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere