Over ons

Over ons

Over ons

Talent&Care biedt jonge artsen, apothekers en verpleegkundigen en studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde dé baan in de zorg, die het beste bij hen past. Wij begeleiden hen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op deze manier investeren wij in een optimale voorbereiding van jonge zorgverleners op hun carrière in de zorg. Omdat zorg begint met aandacht voor zorgverleners.

Arno Bisschop (arts) en Stefan Ottenbros (apotheker) richtten in 2016 Talent&Care op. Sindsdien ontwikkelen en detacheren zij jonge artsen, apothekers, verpleegkundigen en studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde.

Aansluiting op de praktijk

Als afgestudeerd arts en apotheker merkten Stefan en Arno hoe groot de overgang van universiteit naar beroepspraktijk is. De universitaire opleidingen geneeskunde en farmacie bieden waardevolle medische kennis. Maar de aansluiting op het werken in de praktijk is voor veel jonge artsen en apothekers een grote uitdaging. Ook HBO-studenten Verpleegkunde hebben na hun studie vaak nog veel loopbaanvragen.

In gesprekken met andere jonge artsen, apothekers en verpleegkundigen ontdekten Stefan en Arno, dat er grote behoefte is aan persoonlijke en professionele begeleiding in de overgang van universiteit en HBO naar de praktijk. Zo ontstond Talent&Care. 

'Wij creëren een veilige omgeving, waarin ruimte en aandacht is voor kwetsbaarheid, reflectie en (persoonlijke) ontwikkeling'

‘Goede en vitale artsen, apothekers en verpleegkundigen moeten ook weten wat hen intrinsiek motiveert’, vertelt Arno Bisschop van Talent&Care. ‘Alleen dan zijn zij in staat om de juiste keuzes te maken en vitaal te blijven in het werk.’ Uit onderzoek blijkt dat veel jonge artsen en apothekers kampen met burn-out klachten. Veel verpleegkundigen twijfelen of ze wel in de zorg willen blijven werken, omdat de werkdruk en het personeelstekort maakt dat ze onvoldoende toekomen aan het patiëntencontact. ‘Daarom investeren wij in persoonlijke begeleiding, intervisie en onderwijs. Wij leveren de artsen, apothekers en verpleegkundigen van de toekomst, vitaal, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar.’

Onze visie

Zorg verdient aandacht voor zorgverleners. Jonge artsen, apothekers en verpleegkundigen en studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde kunnen met de juiste persoonlijke begeleiding, intervisie en opleidingen uitgroeien tot vitale en duurzaam inzetbare zorgprofessionals. Door vroegtijdig werkervaring op te doen in de eerstelijnszorg en apothekerszorg, zijn zij in staat om goed gemotiveerd te kiezen voor de juiste functie bij de zorgorganisatie of apotheek, die het beste bij hen past. Zo dragen wij bij aan de kwaliteit van de zorg.

Onze missie

Als arts en apotheker weten wij als geen ander wat jonge zorgverleners nodig hebben om zich te ontwikkelen tot vitale en duurzaam inzetbare zorgprofessionals. Daarom bieden wij onze artsen, apothekers en verpleegkundigen naast een baan, volop aandacht voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde bieden wij de kans om al vroeg in hun studie werkervaring op te doen bij zorgorganisaties en apotheken. Zo ervaren zij tijdig welke functie en zorgsector het beste bij hen past.

Bewuste keuze

Wij bieden onze opdrachtgevers kwalitatief goede mensen, die bewust kiezen voor een specifieke sector binnen de eerstelijnszorg of specialisatie binnen de apothekerszorg. Onze opdrachtgevers kunnen vertrouwen op goed voorbereide, proactieve mensen. 

'Vitale mensen weten wat hen drijft en nemen regie over hun loopbaanontwikkeling'

Onze werkwijze

Wij maken persoonlijk kennis met al onze medewerkers en zijn in staat hun talenten optimaal te benutten. Wij verdiepen ons in de ambities, motivaties en copingstijlen en bieden onze medewerkers persoonlijke begeleiding, intervisie en onderwijs. Zo versterken en versnellen wij hun persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Zodra zij een keuze hebben gemaakt, brengen wij onze artsen, apothekers en verpleegkundigen in contact met de zorgorganisatie of apotheek, die het beste bij hen past. Onze studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde bieden wij naast werkervaring scholing, passend bij de bijbaan die zij kiezen. Zo kunnen zij goed voorbereid aan de slag in de zorg.   

Kernwaarden

  • Wat we doen, doen we goed
  • We zijn betrokken in alles wat we doen
  • We zijn introspectief en initiatiefrijk
  • Gewoon doen

Onze opdrachtgevers zijn onder andere