ArtsOnze verhalen

Onze verhalen

Onze verhalen

Hier delen wij relevante content voor artsen in de vorm van interviews, blogs en nieuwsberichten.

Interviews, hier worden vragen gesteld aan externe zorgprofessionals waarbij zij hun mening, ervaring en/of visie over verschillende onderwerpen delen.

Blogs, hier zijn verhalen te lezen van onze zorgprofessionals. In de blogs vertellen onze zorgprofessionals over hun ervaringen als professional in de zorg. Ook vertellen zij hoe ze met bepaalde situaties omgaan als zorgprofessional en als individu.

Nieuws, hier worden relevante nieuwsberichten geplaatst betreffende de organisatie Talent&Care.
05 oktober 2018 · blog · Arno Bisschop

Goede zorg begint bij jezelf

Inderdaad, er moet wat gebeuren in de zorgsector. Toch luidt mijn betoog: Stop met wachten op grootse veranderingen. Stop met wijzen naar anderen. Stop met klagen. Laten we vooral zelf het heft in handen nemen als zorgprofessionals en de zorg nu al van binnenuit aantrekkelijker maken. Want goede zorg begint toch vooral bij jezelf.

01 oktober 2018 · blog · Gwendolyne Kwak

Vijf redenen om te werken in de gehandicaptenzorg

Voor Gwendolyne Kwak was het op de middelbare school al duidelijk dat ze wilde werken met mensen met een beperking. Sinds oktober 2016 werkt ze als ANIOS in de gehandicaptenzorg. Gwendolyne merkt dat de instroom van zorgverleners die nog nooit iets met mensen met een verstandelijke beperking hebben gedaan minimaal is. Zonde! Ze geeft vijf redenen waarom werken in de gehandicaptenzorg zo leuk is.

28 september 2018 · interview · Wouter van Dijk

De Jonge Dokter Wouter van Dijk: ‘Durf eigenwijs te zijn’

Artsen in alle soorten en maten worden vertegenwoordigd. Maar als ANIOS val je tussen wal en schip. Dat moet anders vonden Mia Wessels en promovendus Wouter van Dijk. Zij richtten daarom samen ‘De Jonge Dokter’ op. Wij stelden Wouter 5 vragen over de ambitie van De Jonge Dokter. Wat kunnen zij voor jou als ANIOS betekenen?

23 augustus 2018 · blog · Amber Ferwerda

U komt langs Start en ontvangt geen… 100.000 jaar ervaring

Voor Amber Ferwerda was een baan als ANIOS in de psychiatrie haar tweede echte baan als arts. Een tweede baan vraagt wel om een iets soepelere start als de eerste, dacht Amber. Helemaal een beginner was ze inmiddels niet meer… Haar koffer zit immers vol met nuttige kennis en ervaringen. Of moet ze toch weer opnieuw beginnen?

16 augustus 2018 · blog · Pieter Vroon

Het dilemma: werk versus ontspanning

Pieter Vroon is arts met interesse in de geestelijke gezondheidszorg. Bij Talent&Care wil hij zich verder ontwikkelen. Maar naast arts is Pieter ook een vriend, crossfitter, crossfit instructeur, gezelligheidsdier en familiemens. Als rasechte fanatiekeling wil hij ook nog eens alles goed doen. Maar met 7 dagen in de week en 24 uur in een dag moet hij keuzes maken. Hoe doet hij dat?

09 augustus 2018 · interview · Bianca Vugts

Psycholoog Bianca Vugts: ‘De zorgprofessional is het belangrijkste instrument in de zorg’

Al tijdens haar studie Psychologie richt Bianca Vugts zich op mensen met een verstandelijke beperking. Ze schreef verschillende boeken over het werken met deze doelgroep. In het boek ‘Werken met jezelf’ schreef ze juist over de andere kant van de (zorg)medaille: de zorgprofessional als belangrijkste instrument. Wij stelden Bianca vijf vragen over haar visie hierop.

19 juli 2018 · blog · Laura Mol

Warm welkom tijdens Summer Retreat

Op 1 juli is Laura Mol als verpleegkundige gestart bij Talent&Care. Ze wil graag ontdekken wat ze precies wil met als doel de juiste werkplek vinden voor haar masteropleiding tot verpleegkundig specialist. Om meteen goed te starten sloot ze aan bij de Summer Retreat van Talent&Care. Laura vertelt over haar ervaringen en inzichten tijdens dit weekend.

17 juli 2018 · blog · Ingrid Fakkert

Wat wordt mijn plan B?

Ingrid Fakkert is bijna vier jaar geleden afgestudeerd als arts, gepromoveerd en wil al sinds haar bachelor klinisch geneticus worden. Nu begint ze als ANIOS verzekeringsgeneeskunde via Talent&Care en over een paar maanden zal ze starten als zorgconsultant trainee bij Kinase. Samen met Talent&Care en Kinase gaat zij onderzoeken of klinische genetica haar carrièrepad blijft. Of slaat Ingrid misschien toch een andere richting in?

10 juli 2018 · interview · Jarik van Zeijst van Effectory

Wat kunnen we leren van de beste werkgevers in de zorg?

Goed zorgen voor je medewerkers is steeds belangrijker. Effectory zet jaarlijks de beste werkgevers in verschillende branches, waaronder de zorg, in het zonnetje. Organisaties worden beoordeeld door hun eigen medewerkers. Jarik van Zeijst, consultant binnen het zorgteam van Effectory, vertelt waar de zorgbranche in uitblinkt en wat de valkuilen zijn.

09 juli 2018 · blog · Ralph de Backer

Intrinsieke motivatie: dat vinden wij niet raar...

“Dat vinden wij niet raar, dat vinden we alleen maar heel bijzonder,” sprak de inmiddels legendarische juf Ank (Ilse Warringa) in de enorme kijkcijferhit De Luizenmoeder. Met zo’n uitspraak kan een blog nog alle kanten opvliegen, zeker in de zorg. Maar apotheker en coach Ralph de Backer houdt het dichter bij huis en vertelt hoe hij zijn intrinsieke motivatie (terug)vond.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere