ArtsIntervisiebijeenkomst Psychiatrie

Intervisiebijeenkomst Psychiatrie
Naar actueel

Intervisiebijeenkomst Psychiatrie - Zin of onzin?

Eens per maand komen onze ANIOS psychiatrie bij elkaar voor een intervisiebijeenkomst. Is een intervisiebijeenkomst ‘zinvol’ of ‘onzin’?

Intervisie houdt in dat je als artsen en gelijkwaardige partners met elkaar rond de tafel zit om vaak indrukwekkende casuïstiek te bespreken. Dit met het uitgangspunt dat de deskundigheid van de betrokkenen wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Is het zinvol om een geïdentificeerd werkprobleem te analyseren?
Is het onzin om stil te staan bij het functioneren op het werk?

Leren van elkaar in een veilige omgeving, dat is waar onze ANIOS psychiatrie een avond per maand voor bij elkaar komen. Een intensieve avond waarbij zij onder leiding van AIOS Irene Sporre, die de nodige psychiatrische ervaring bezit, op een vertrouwde wijze verschillende thema's systematisch en met voldoende aandacht doorbespreken. Hierbij komen werkinhoudelijke zaken aan bod zoals het omgaan met psychoses of suïcidaliteit. Maar ook thema's rondom hoe de opdrachtgever omgaat met haar personeel en bijvoorbeeld hoe avond-/nacht-/weekenddiensten georganiseerd zijn. Tevens komt het onderwerp aan de orde hoe je als arts in dit turbulente vakgebied met soms confronterende gevoelens om kunt gaan.

“Het is een prettige aanvulling en vaak goed relativerend om op dergelijke wijze samen te komen met collegae binnen hetzelfde vakgebied.“

- Wesley Busch, ANIOS psychiatrie -

Conclusie: met behulp van de intervisiebijeenkomsten kunnen disfunctionele communicatiepatronen worden verbeterd. Dit kan leiden tot betere patiëntenzorg, maar ook tot meer werkplezier.


Vind jij intervisie ‘zinvol’ of ‘onzin’?


Talent&Care gelooft in goede coaching en openheid in ‘wat er speelt’. Zo kunnen wij te allen tijde een steentje bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling en de groei die men maakt door het opdoen van uiteenlopende ervaringen.  

Onze opdrachtgevers zijn onder andere