ArtsGesprek

Gesprek
Naar actueel

Gesprek

Je studie gaat in een vogelvlucht. Of beter gezegd, je stapt in een trein en uiteindelijk (met of zonder al te veel hobbels en bochten), ben- of wordt je basisarts! Een enorme prestatie, een prachtige titel, iets om trots op te zijn! De ene persoon wist van kind af aan dat een dokter worden ‘de baan’ is voor het leven. De ander komt er gaandeweg in de studie achter of ‘dokter zijn’ bij hem/haar past, of welke kanten van het dokteren hem of haar triggeren.
Heb jij een goed gesprek gehad om erachter te komen wat het ‘dokter worden/zijn’ voor jou betekent? Of, al een stap verder, waar je je als dokter wilt/kunt gaan werken of waar je je in wilt specialiseren?

Een gesprek voeren met iemand, daar komt veel bij kijken. Want, met wie ga je een gesprek aan over de vragen die jou bezighouden en over de keuzes die je moet maken, en die vaak voor langere tijd een beslissende rol kunnen spelen? Gelukkig is iedereen eigen baas, maar het zou soms wel makkelijk zijn als die persoon er ‘gewoon zou zijn’. Iedereen heeft wel een gezinslid, familielid, vriend en/of kennis waar je met je vragen terecht kunt. Maar wist je dat in gesprek gaan met je naasten ook van invloed kan zijn op de keuzes die je maakt? Dat komt omdat er vaak emoties meespelen in de band die je met diegene hebt. ComBron Communicatie heeft hier een artikel over geschreven. 

Ook een studieadviseur of die ‘ene leraar of collega’ kan invloed hebben de keuzes die je maakt en de invulling die jij geeft aan de vraagstukken rondom het vormen van jou en je carrièrepad. Nu is dat natuurlijk geen enkel probleem! Het kan fijn zijn om advies te krijgen en de vragen die men stelt aan jou kunnen jouw gedachten ordenen en je op nieuwe ideeën brengen. Artsen werken in een soms roerige en snelle omgeving. Hoe beweeg jij in dit landschap? Of hoe laat jij je bewegen?


Sta jij voldoende stil bij jezelf en heb jij iemand mee om te praten? Kun jij je vragen zo formuleren zodat jij een weloverwogen beslissing  kunt 
maken? Waar zou jij meer informatie over willen hebben om je toekomstpad met een rechte lijn te kunnen bewandelen? Wat vind jij belangrijk als mens, als arts, en hoe ziet jouw perfecte combi eruit? Wanneer ben jij in balans? Waar word jij gelukkig van in het leven en wat maakt werk voor jouw plezierig? 
Daarnaast, heb jij al een goed beeld van ‘de zorg’, welke werkzaamheden er op je af gaan komen, welke kennis en kunde je moet ontwikkelen om jouw functie als arts te bekleden? Dit zijn een aantal vragen die wij als Talent&Care stellen aan de persoon die komt op kennismakingsgesprek.

We hebben gesprekken met studenten geneeskunde die in de afrond fase zitten van de studie, maar ook met basisartsen en soms ook artsen in opleiding, die allen zoekende zijn naar de volgende stap. Of dit nu is omdat men er achter komt dat het lastig is om een richting in de opleiding uit te stippelen, of omdat men als ANIOS in een gat valt. Soms hebben we een gesprek met artsen die in opleiding zijn maar er toch achter komen dat zij niet op hun plek zitten en zich bedenken over hun toekomstplan. We zijn allemaal mens en niet iedereen kan (nog) goed zijn/haar richting kan bepalen of weten of het ‘dokter zijn’  het nu ook echt is. Wij vinden het belangrijk om jou vanaf een bepaalde zijlijn jou  te helpen bij de vraagstukken die spelen en er zo achter te komen wat bij jou past. 

De beroemde ‘kop koffie’ bij Talent&Care is de open uitnodiging voor een kennismakingsgesprek,waar in een ontspannen sfeer een open gesprek gevoerd kan worden. Jij als persoon en als professional, staat hierbij geheel centraal.  Hoe voer jij een gesprek het liefst en hoe drink jij je koffie? 

 

 

 

 

 

 

 

Onze opdrachtgevers zijn onder andere