ArtsActueel

Actueel

Actueel

22 september 2017 · interview · Linda Bosschers

‘Ik heb mijn plek gevonden in de sociale geneeskunde’

Als huisarts in opleiding ontdekte Linda Bosschers dat het vak eigenlijk niet bij haar paste. Via Talent&Care maakte ze kennis met de sociale geneeskunde en ging aan de slag als verzekeringsarts bij het UWV. ‘Nu kan ik mijn werk combineren met een andere passie van mij: gezondheid en voeding.’

15 september 2017 · blog · Andrea Caro

Kies je eigen route

Wat was voor mij verstandig om te doen, als ik klaar was met mijn studie? Die vraag heeft me tijdens de studie geneeskunde heel wat hoofdbrekens gekost. Andrea Caro, arts bij Talent&Care, blogt over haar ervaringen in het vak. Weet jij wat je wilt en waar die keuze op is gebaseerd?

14 september 2017 · nieuws

Ouderengeneeskunde. Het specialisme van nu!

De ouderengeneeskunde is nog volop in ontwikkeling, op wetenschappelijk en medisch specialistisch gebied. Daarnaast kun je je als arts ontwikkelen in verschillende subspecialismen, zoals de geriatrische revalidatie, psychogeriatrie en palliatieve zorg. Dat maakt dat er veel te ontdekken valt

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

08 september 2017 · nieuws

Staat de patiënt centraal?

‘Eigen regie’, ‘de gedachten van de cliënt’ en ‘het eigen ritme’. Deze termen schitteren tegenwoordig op de cover van menig beleidsdocument van zorgorganisaties. Alles draait om de kwaliteit van zorg voor cliënten. Maar wat is kwaliteit en staat de cliënt nou echt centraal?

06 september 2017 · blog · Meike Blezer

Last van het imposter syndrome?

" Hallo, ik ben Meike en ik heb last van het imposter syndrome. Herken je het gevoel dat je eigenlijk onvoldoende kennis hebt, voor datgene wat je doet? Fake it till you make it? Het staat niet in de DSM-V, maar misschien is dat wel nodig."
Maandelijks blogt Meike Blezer, arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie, over haar ervaringen als arts-assistent.

18 augustus 2017 · nieuws

Gesprek

Je studie gaat in een vogelvlucht. Of beter gezegd, je stapt in een trein en uiteindelijk (met of zonder al te veel hobbels en bochten), ben- of wordt je basisarts! Een enorme prestatie, een prachtige titel, iets om trots op te zijn! De ene persoon wist van kind af aan dat een dokter worden ‘de baan’ is voor het leven. De ander komt er gaandeweg in de studie achter of ‘dokter zijn’ bij hem/haar past, of welke kanten van het dokteren hem of haar triggeren.
Heb jij een goed gesprek gehad om erachter te komen wat het ‘dokter worden/zijn’ voor jou betekent? Of, al een stap verder, waar je je als dokter wilt/kunt gaan werken of waar je je in wilt specialiseren?

15 augustus 2017 · interview · Arno Bisschop

Raceauto's met lege banden staan stil

Iedereen wilt een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

04 augustus 2017 · nieuws

De samenwerking tussen arts en apotheker

‘Samenwerking tussen arts en apotheker’. Wat is jouw ervaring hiermee, of wat roept het bij jou op? Deze samenwerking spreekt niet altijd voor zich. Het vraagt soms om creatieve communicatiewijzen of momenten van doorzetten om met elkaar in gesprek te gaan, jouw vraag te stellen of medisch overleg te plegen betreffende de patiënt.

28 juli 2017 · nieuws

Intervisiebijeenkomst Psychiatrie - Zin of onzin?

Eens per maand komen onze ANIOS psychiatrie bij elkaar voor een intervisiebijeenkomst. Is een intervisiebijeenkomst ‘zinvol’ of ‘onzin’?

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere