ArtsActueel

Actueel

Actueel

22 januari 2018 · blog · Arno Bisschop

Durf dit jaar voor jezelf te kiezen

Januari is de maand van de goede voornemens. Vaak staan deze in het teken van gezondheid zoals afvallen, stoppen met roken en meer bewegen. Gek genoeg hoor je zelden een zorgprofessional zeggen: ‘dit jaar zet ik mijn werkgeluk centraal en ga ik hier daadwerkelijk keuzes in maken’. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

17 januari 2018 · blog · Lisa van Heusden

Keuzestress! Werken in het ziekenhuis of toch niet?

Keuzestress, we hebben er allemaal last van. Daarbij is het altijd de uitdaging om je niet te veel te laten leiden door anderen, maar vooral dicht bij jezelf te blijven. ANIOS Lisa van Heusden blogt over haar keuze voor huisarts.

27 december 2017 · blog · Meik Blezer

‘HUH!’ What just happened?’

Piekeren, slecht slapen, en vreemd en onlogisch dromen over je patiënten. Als jonge arts in de jeugdpsychiatrie blogt Meike Blezer, arts van Talent&Care, maandelijks over haar ervaringen en dillema’s in de jeugdpsychiatrie. Hoe vind je de juiste balans tussen betrokkenheid en een gezonde afstand?

18 december 2017 · blog · Arno Bisschop

Solidariteit, óók voor de zorgprofessional

Solidariteit is het fundament van ons zorgstelsel. Om de stijgende zorgkosten samen te kunnen blijven dragen, is er de laatste jaren terecht veel aandacht besteed aan efficiëntie en transparantie in de zorg. Maar om onze hoge kwaliteit van zorg te kunnen behouden, is solidariteit tussen generaties zorgprofessionals minstens zo belangrijk. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

14 december 2017 · blog · Herke Weijs

Help, hoe krijg ik grip op al die informatiestromen?

Het werk stapelt zich op en de dag gaat veel te snel voorbij. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Een paar weken geleden is Herke Weijs gestart als ANIOS Psychiatrie en Verslaving van Talent&Care. Maandelijks blogt hij over zijn ervaringen. Drie tactieken om grip te houden op al die informatiestromen.

05 december 2017 · interview · Chiel Greuter

‘Jonge verpleegkundigen die zich volop willen ontwikkelen’

Na zijn stages bij de rechtbank en de Tweede Kamerfractie van D66 stapte Chiel Greuter over van zijn studie rechten naar verpleegkunde. Inmiddels is hij naast SEH-verpleegkundige people manager bij Talent&Care. Vanaf 1 januari ontwikkelt en detacheert Talent&Care naast artsen en apothekers ook verpleegkundigen, voor zowel het ziekenhuis als de eerstelijnszorg.

27 november 2017 · blog · Rianne

Vastgelopen

'Tijdens het laatste jaar van mijn geneeskunde studie dacht ik - onbezonnen als ik was - dat ik eruit was. Ik wilde huisarts worden. Maar kort na mijn studie wist ik het ineens niet meer zo zeker.' Maandelijks blogt Rianne over haar twijfels en ontdekkingen gedurende haar tijd als ANIOS bij Talent&Care.

24 november 2017 · blog · Danielle

Ik wil heel graag huisarts worden, maar waar moet ik allemaal aan voldoen?

Als ik mijn moeder mag geloven, weet ik al sinds mijn vierde levensjaar dat ik dokter wil worden. Inmiddels ben ik 25 jaar en afgestudeerd arts. Maar wat nu? Ik weet dat ik huisarts wil worden, maar hoe ga ik dat doel bereiken? Maandelijks blogt Daniëlle, arts bij Talent&Care, over haar vragen en ervaringen als ANIOS in de ouderengeneeskunde.

20 november 2017 · blog · Herke

Mijn papa is de beste dokter van de wereld!

‘Je mag dan niet cum laude zijn afgestudeerd, maar je bent wel de beste dokter van de hele
wereld’, zei de voorzitter van de examencommissie. Hij keek naar mijn zoontje, die vooraan
in het gangpad stond, gehuld in een rompertje met daarop de tekst: ‘Mijn papa is de beste
dokter van de hele wereld’. Maandelijks blogt Herke Weijs, arts bij Talent&Care, over zijn keuzeproces en ervaringen als ANIOS psychiatrie.

15 november 2017 · blog · Arno Bisschop

Een pleidooi voor CanMEDS #8

Persoonlijke ontwikkeling zou onderdeel moeten worden van het selectieproces van opleidingen geneeskunde. Alleen dan kun je de juiste studenten en artsen selecteren voor de (vervolg)opleiding. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere