ApothekerOntwikkelprogramma voor apothekers

Ontwikkelprogramma voor apothekers

Ontwikkelprogramma voor apothekers

De complexiteit van het vak van apotheker neemt al jaren toe. Maar je kunt niet álles als jonge apotheker. Daarom biedt Talent&Care apothekers gericht onderwijs, intervisie en persoonlijke begeleiding die ervoor zorgen dat jij de juiste keuzes kunt maken voor jouw toekomst.

Wij geloven dat je pas echt goede zorg kunt leveren wanneer je je regelmatig beweegt buiten de muren van je apotheek. Vanuit die gedachte hebben we de volgende ontwikkelprogramma’s opgesteld:

  1. ApNIOS Programma: voor apothekers die minder dan 2 jaar werkervaring hebt

  2. ApIOSProgramma: voor apothekers die meer dan een half jaar werkervaring hebben en in opleiding tot openbaar apotheker specialist zijn of dat per direct willen

  3. Senior Programma: voor apothekers die openbaar apotheker specialist zijn met meer dan 5 jaar werkervaring

Wij helpen iedere apotheker het beste uit zichzelf te halen

1. ApNIOS Programma

Hèt programma voor wie de basis van het apothekersvak wilt leren. Als ApNIOS (apotheker niet in opleiding tot specialist) krijg je in één tot twee jaar een goed beeld van het vakgebied en doe je ervaring op in diverse expertisegebieden op verschillende locaties. Ook persoonlijke vragen als ‘wie ben ik, wat wil ik en waar ben ik goed in?’ komen aan bod. Onder begeleiding van jouw persoonlijke coach maak je weloverwogen keuzes voor je toekomst. Na deze periode ben je klaar om te starten met de opleiding tot openbaar apotheker specialist. Daarbij heb je een duidelijk beeld van het soort apotheker dat je in de toekomst wil zijn: beherend apotheker, zorgapotheker of apotheker met een eigen apotheek.

2. ApIOS Programma

Kies je ervoor om jezelf verder te ontwikkelen tot openbaar apotheker specialist? Wij helpen je bij jouw registratie en bieden daarnaast een intensief onderwijsprogramma aan.De keuze voor wat voor soort apotheker je wilt zijn, bepaalt wat voor soort onderwijs je zult krijgen. Zorgapothekers volgen een programma speciaal gericht op samenwerking tussen zorginstellingen en over inhoudelijke onderwerpen waaronder ouderenzorg. Apothekers die ondernemer willen zijn, volgen een programma dat is gevuld met bedrijfskundige onderwerpen verzorgd door een van de beste universiteiten in ons land. Ga je voor de meer generieke versie, dus beherend apotheker, dan bestaat je onderwijsprogramma uit een combinatie van onderwerpen van de andere twee programma’s.

Afhankelijk van het soort apotheker dat je in de toekomst wilt zijn, bepalen we wat de beste registratieplek voor je is. Als we deze plek nog niet in onze portefeuille hebben, zullen we al het mogelijke doen om deze plek te vinden.

3. Senior Programma

Na je registratiefase kun jij je als apotheker verder ontwikkelen via ons ontwikkelprogramma tot senior apotheker. Daarbij kun jij je specialiseren tot expert op een specifiek gebied. Binnen onze kaderopleidingen doe je in korte tijd nieuwe werkervaring op en breid je tegelijkertijd je netwerk uit. Als senior apotheker ben je dus allround inzetbaar en nóg beter voorbereid op de arbeidsmarkt, die steeds meer vraagt om specialisaties.

Een goede apotheker beweegt en blijft zich ontwikkelen

De ontwikkelingstrajecten voor apothekers zijn gebouwd op deze vier pijlers:

  1. Zorgverlening: de cliënt staat centraal

  2. Samenwerking: door klinische ervaring leren inleven in de wereld van de arts

  3. Management: ontwikkelen van leiderschapscapaciteiten en het managen van een apothekersteam

  4. Bedrijfsvoering: beheersing van operationele en financiële taken en verantwoordelijkheden binnen de apotheek

Samenwerken met artsen

Wij geloven dat het van essentieel belang is dat apothekers de taal leren spreken van artsen en vice versa. Wij bieden apothekers dan ook de mogelijkheid om klinische ervaring op te doen. Zo koppelen we jou als apotheker elk kwartaal aan een arts binnen de eerstelijnszorg en organiseren wij maandelijkse meeloopdagen, waarop artsen en apothekers ervaringen en informatie uitwisselen.

Coaching op maat

Om je het best te begeleiden in jouw loopbaan besteden we ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door je te coachen op individueel niveau. Wanneer je ruim een half jaar bij T&C werkt en twee keer een positieve evaluatie bent doorgegaan, kom je in aanmerking voor ons coachingsprogramma.

De coaching ziet er als volgt uit:

  • Coaching on the job: Elke twee weken bespreek je met jouw persoonlijke coach waar je dagelijks tegenaan loopt. Jouw coach is er om advies te geven en jou op weg te helpen in je verdere ontwikkeling als zorgprofessional en mens.

  • Loopbaancoaching: Op lange termijn is het essentieel je te specialiseren. Zo kun je je onderscheiden en meerwaarde toevoegen binnen de zorg. Onze loopbaancoach kan je helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst.

  1. Senior coaching: In deze acht jaarlijkse gesprekken gaat onze executive coach de diepte in met jou. Onderwerpen als opvoeding, autobiografie, beperkende overtuigingen en kernkwadranten krijgen tijdens deze coaching sessies aandacht. Zo blijf je jezelf ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere