ApothekerActueel

Actueel

14 september 2017 · nieuws

20 nieuwe iconen voor laaggeletterden

KNMP heeft tijdens de week van de alfabetisering 20 nieuwe iconen uitgebracht voor laaggeletterden. De iconen helpen laaggeletterden de werking van medicijnen beter te begrijpen.

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

31 augustus 2017 · nieuws

Communicatie in de apotheek

Goede communicatie met patiënten, zorgverleners en collega’s heeft grote invloed op de kwaliteit van de dienstverlening van een apotheek. Talent&Care besteedt in een serie artikelen aandacht aan dit belangrijke thema. Deel 2: 5 tips met waardevolle aandachtspunten.

30 augustus 2017 · blog · Iris Zuydgeest

Wat wil ik bereiken?

Tijdens mijn eerste baan ontdekte ik dat ik nog veel te leren had en er ontstonden allerlei loopbaanvragen. Wat wil ik eigenlijk bereiken in mijn werk en kan ik die doelen bereiken bij deze apotheek? Maandelijks blogt openbaar apotheker Iris Zuydgeest en bestuurslid van de VJA over haar ervaringen in de openbare farmacie.

15 augustus 2017 · interview · Arno Bisschop

Raceauto's met lege banden staan stil

Iedereen wilt een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

04 augustus 2017 · nieuws

De samenwerking tussen arts en apotheker

‘Samenwerking tussen arts en apotheker’. Wat is jouw ervaring hiermee, of wat roept het bij jou op? Deze samenwerking spreekt niet altijd voor zich. Het vraagt soms om creatieve communicatiewijzen of momenten van doorzetten om met elkaar in gesprek te gaan, jouw vraag te stellen of medisch overleg te plegen betreffende de patiënt.

04 augustus 2017 · nieuws

Sta eens stil!

In alle hectiek van de dagelijkse gang van zaken staan we zelden stil. Alles is even belangrijk en alles moest eigenlijk liever gisteren al gedaan zijn dan vandaag. Soms vergeten we daarbij het belangrijkste, en dat is jezelf. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je naar toe?

21 juli 2017 · interview · Openbaar apotheker Iris Zuydgeest

‘Ingewikkelde dingen begrijpelijk uitleggen’

‘Ik vind het leuk om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan patiënten,’ vertelt openbaar apotheker Iris Zuydgeest van Talent&Care. ‘Daarom koos ik voor de openbare farmacie.' Inmiddels werkt Iris een aantal jaren in de openbare apotheek, momenteel in een apotheek met veel oudere patiënten.

12 juli 2017 · blog · Arno Bisschop

Luister jij naar je eigen verhaal?

Succes is subjectief en het kan alleen worden behaald, als je doet wat echt bij je past. Weet jij wat jou drijft in het leven? Wat jouw talenten zijn en waar je plezier aan beleeft? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere