ApothekerActueel

Actueel

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

31 oktober 2017 · interview

De vitaliteit van onze medewerkers staat voorop

Tijdens zijn studie farmacie merkte Stefan Ottenbros, inmiddels afgestudeerd bedrijfskundige en apotheker, dat de opleiding nog niet is voorbereid op het huidige werkveld van de apotheker. ‘De apotheker van nu is een zorgverlener, die samen met de arts en de patiënt zorgt voor de best passende medicatie voor de individuele patiënt’, stelt Stefan Ottenbros. Zijn visie leidde uiteindelijk tot de oprichting van Talent&Care.

20 oktober 2017 · nieuws

Een bijbaan in de ouderenzorg

Studenten farmacie, biomedische wetenschappen en biofarmaceutische wetenschappen kunnen vanaf nu via Talent&Care werken in de ouderenzorg. Een mooie kans om praktijkervaring op te doen en je kennis van de doelgroep ouderen te vergroten. Voor studenten biomedische- en biofarmaceutische wetenschappen biedt deze praktijkervaring extra kans om ingeloot te worden tot de studie geneeskunde.

18 oktober 2017 · blog · Ralph de Backer

Orkambi: wie heeft schuld aan het niet vergoeden?

Al een tijdje en deze week in het bijzonder volgt Ralph de Backer, apotheker bij Talent&Care, de discussie over medicijnvergoeding. Vlak voordat onze nieuwe ministers op het bordes bij de Koning verschijnen, laait het vuur in alle hevigheid weer op. De vergoeding van het eerste medicijn dat in staat is de slopende ziekte cystic fibrosis (CF) af te remmen. Lees het blog van Ralph de Backer.

17 oktober 2017 · blog · Arno Bisschop

Dokter of apotheker: what else?

Je bent opgeleid tot arts of apotheker. Maar zijn er eigenlijk nog andere opties na de studies geneeskunde en farmacie? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgverleners.

13 oktober 2017 · nieuws

Care for Pharmacy gaat op in de VJA

Stichting Care for Pharmacy (CFP) gaat in 2018 op in de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA). Op deze manier profiteren alle VJA leden van de vernieuwende en innoverende kijk van CFP op de farmacie.

05 oktober 2017 · nieuws

Hoe vergroot je therapietrouw?

Geneesmiddelen werken beter als de patiënt zich houdt aan de met de zorgverlener afgesproken behandeling en farmacotherapie (therapietrouw). Bij therapieontrouw duurt het herstel langer en is de ziektelast groter. Ontdek welke interventies therapietrouw van patiënten bevorderen.

29 september 2017 · blog · Iris Zuydgeest

Artsen en apothekers: een gelijkwaardige relatie?

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar
ervaringen in de openbare farmacie.

14 september 2017 · nieuws

20 nieuwe iconen voor laaggeletterden

KNMP heeft tijdens de week van de alfabetisering 20 nieuwe iconen uitgebracht voor laaggeletterden. De iconen helpen laaggeletterden de werking van medicijnen beter te begrijpen.

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere