ApotheekCare for Pharmacy gaat op in de VJA

Care for Pharmacy gaat op in de VJA
Naar actueel

Care for Pharmacy gaat op in de VJA

Stichting Care for Pharmacy (CFP) gaat in 2018 op in de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA). Op deze manier profiteren alle VJA leden van de vernieuwende en innoverende kijk van CFP op de farmacie.

Care for Pharmacy (CFP) stimuleert de nieuwe generatie apothekers om te innoveren en te ondernemen binnen de farmacie. De afgelopen jaren organiseerde de stichting in samenwerking met de VJA diverse, meerdaagse masterclasses. Care for Pharmacy is in 2014 opgericht door Stefan Ottenbros, inmiddels eigenaar van Talent&Care, dat jonge apothekers en artsen ontwikkelt en detacheert. Om belangenverstrengeling te voorkomen, draagt Stefan Ottenbros de stichting nu over aan VJA.

 VJAcademy

Omdat de VJA een stabiele vereniging is, die meer aandacht wil besteden aan innovatie en ondernemen binnen de farmacie, is de afgelopen jaren al een verregaande samenwerking ontstaan. CFP zal in 2018 volledig integreren in de VJA en als inspirerende tak binnen de VJAcademy blijven bestaan.

‘Care for Pharmacy heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan een platform, dat heel aantrekkelijk is voor jonge apothekers’, reageert Nitika Chouhan, voorzitter van VJA. ‘Care for Pharmacy wil de kwaliteit van de farmaceutische (patiënten)zorg verbeteren door het stimuleren van een innovatief bewustzijn en een open houding ten opzichte van veranderingen. Dat past goed bij onze leden, bijna en recent afgestudeerde farmaceutische professionals, en de visie van VJA.’

Masterclasses

‘Vanuit Talent&Care zullen wij de activiteiten op het gebied van innovatie en ondernemerschap van de VJA actief blijven ondersteunen’, vertelt Stefan Ottenbros van Talent&Care. ‘Ons team denkt mee over onderwerpen en de invulling van de masterclasses en is regelmatig aanwezig bij de activiteiten, die de VJA in 2018 organiseert.’

Het programma van Care for Pharmacy wordt ondergebracht onder de pijlers Educatie en Verbinding. Nitika Chouhan: ‘We zien daar mooie kansen om jonge apothekers te versterken en te verenigen.’ Aan het programma wordt op dit moment nog gewerkt. 

Onze opdrachtgevers zijn onder andere