ApotheekActueel

Actueel

14 september 2017 · nieuws

20 nieuwe iconen voor laaggeletterden

KNMP heeft tijdens de week van de alfabetisering 20 nieuwe iconen uitgebracht voor laaggeletterden. De iconen helpen laaggeletterden de werking van medicijnen beter te begrijpen.

13 september 2017 · blog · Arno Bisschop

Foute keuzes bestaan niet, foute aannames wel!

Iedereen wil een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

25 augustus 2017 · nieuws

De administratieve kant van de farmaceutische zorg

De ervaring leert dat alle nieuwe regels vaak voor meer administratieve belasting zorgen bij de apotheker en zijn team. Deze administratieve klussen worden efficiënt door onze studenten verricht. De apotheker heeft hierdoor meer tijd om zich te richten op zijn team en zijn patiënten.

15 augustus 2017 · interview · Arno Bisschop

Raceauto's met lege banden staan stil

Iedereen wilt een vitaal leven, maar waarom is dit voor zorgprofessionals soms zo lastig om te bereiken? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgprofessionals.

04 augustus 2017 · nieuws

Sta eens stil!

In alle hectiek van de dagelijkse gang van zaken staan we zelden stil. Alles is even belangrijk en alles moest eigenlijk liever gisteren al gedaan zijn dan vandaag. Soms vergeten we daarbij het belangrijkste, en dat is jezelf. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je naar toe?

21 juli 2017 · interview · Openbaar apotheker Iris Zuydgeest

‘Ingewikkelde dingen begrijpelijk uitleggen’

‘Ik vind het leuk om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan patiënten,’ vertelt openbaar apotheker Iris Zuydgeest van Talent&Care. ‘Daarom koos ik voor de openbare farmacie.' Inmiddels werkt Iris een aantal jaren in de openbare apotheek, momenteel in een apotheek met veel oudere patiënten.

15 juli 2017 · interview · Percy Thio

'Positieve drive'

‘Talent&Care heeft, net als ik, de ambitie om de apothekerszorg naar een hoger plan te tillen. Hun positieve drive en strategische manier van denken is van waarde voor een sector, die de afgelopen jaren is geconfronteerd met forse bezuinigingen', vertelt Percy Thio, apotheker en eigenaar van Thio Pharma.

10 juli 2017 · nieuws

Studenten farmacie en geneeskunde beschikbaar in de zomervakantie

Studenten van nu zijn de zorgverleners van de toekomst. Daarom bieden wij samen met onze opdrachtgevers studenten farmacie en geneeskunde de kans om tijdens een bijbaan werkervaring op te doen in de zorg. Gedurende de zomervakantie kunnen zij de krapte in de personeelsbezetting goed ondervangen.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere