ApotheekActueel

Actueel

14 juni 2018 · interview · Linde Dijkstra, hoofd P&O bij de SIG

Wat kunnen we leren van Beste Werkgever de SIG?

Al twee jaar op rij behaalt de SIG het Beste Werkgever Keurmerk met drie sterren en dit jaar werden zij uitgeroepen tot Beste Werkgever 2017/2018 in de gehandicaptenzorg. De bewust kleinschalige organisatie scoorde een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 tegenover het landelijke gemiddelde van 7,6. Tijd om achterover te leunen? Dat is zeker niet het geval volgens Linde Dijkstra, Hoofd P&O. Wat doet de SIG nu goed en wat kan nog beter?

31 mei 2018 · blog · Arno Bisschop

Minder regeldruk in de zorg? Een goed begin maar er is meer nodig!

Vorige week kwam VWS met een actieplan tegen de regeldruk in de zorg met als doel het verminderen van de administratieve rompslomp voor zorgverleners. Zo moeten zij meer tijd krijgen voor patiënten en meer plezier in hun werk, wat weer meer mensen kan overtuigen om voor een baan in de zorg te kiezen. Inmiddels is er een pittig debat losgebarsten rond dit onderwerp.

24 april 2018 · blog · Herke Weijs

Over papa-zijn, werken en belangrijke keuzes - waar is toch die balans?!

Het is half drie ‘s nachts en ik stommel met mijn ogen nog dicht naar de babykamer. Mijn zoontje van 16 maanden heeft weer eens last van het ‘ik-kan-niet-langer-dan-45-minuten-slapen’-syndroom. Hoe ga ik die dag ooit doorkomen met zo weinig slaap? In de huidige maatschappij met alle mogelijkheden en verplichtingen is het een hele uitdaging om ‘in balans’ te blijven en niet volledig opgebrand en uitgeblust te raken. “Maar... waar is die balans dan?!”, vraag ik me af.

24 april 2018 · blog · Danielle

Arts én ondernemer: de perfecte combinatie

Van je hobby je werk maken: het lijkt een enorm cliché. Maar in mijn geval is het een goede beschrijving van hoe ik in mijn huidige werksituatie(s) ben gerold. Ik werk nu als zaalarts en run daarnaast mijn eigen bedrijfje. Die combinatie geeft voldoening en... een hoop plezier. In haar blog deelt Daniëlle haar ervaringen.

24 april 2018 · interview · Prof. Dr. Schaufeli

Prof. Dr. Schaufeli: Burn-out is altijd een combinatie van factoren

Al tientallen jaren doet Wilmar Schaufeli, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, onderzoek naar het fenomeen burn-out. Ook binnen de zorg onderzocht hij waar de knelpunten liggen. We stelden Schaufeli vijf vragen over burn-outs bij zorgverleners en het voorkomen hiervan.

23 april 2018 · blog · Vivianne Kox

Van student naar arts: 5 tips om de eerste maanden door te komen

De eerste maanden als arts komt er van alles op je af. Plotseling ben jij de dokter met de verantwoordelijkheid en werkdruk die daarbij hoort. Hoe ga je daar mee om? Vivianne Kox werkte het afgelopen jaar als arts-assistent in de ouderenpsychiatrie en start nu bij Talent & Care als arts-assistent bij het UWV. Op basis van haar eigen ervaring geeft Vivianne vijf tips om die eerste maanden als arts-assistent goed door te komen.

17 april 2018 · blog · Arno Bisschop

Inspannen kan niet zonder ontspannen

Er ligt vaak een grote druk op de jonge zorgprofessional. Zowel op het werk als privé. Dat merkte Arno Bisschop ook tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg. Een vast ritme en het inplannen van voldoende momenten om te ontspannen zijn volgens hem de sleutel voor een opgeladen batterij.

16 april 2018 · blog · Lisa van Heusden

Energiemanagement: Hoe voorkom je dat je energie weglekt?

Iedereen heeft wel eens een dag met alleen maar brandjes blussen. Je energie lekt gedurende de dag langzaam weg. Aan het eind van de dag ben je nog geen stap verder en je gaat met een onvoldaan gevoel naar huis. Hoe voorkom je dit soort energielek-dagen zoveel mogelijk? Arts-assistent Lisa van Heusden geeft 5 tips hoe jij beter met je energie om kunt gaan.

05 april 2018 · interview · Desirée van den Broek

Drie onderhandelingstips voor vitale zorgprofessionals

Desirée van den Broek is opgeleid als arts en werkte een aantal jaren in de kindergeneeskunde en psychiatrie. Haar interesse ging steeds meer uit naar communicatie, samenwerking en leiderschap. Ze besloot zich als coach, trainer en mediator volledig hierop te richten. Bij Talent&Care geeft zij regelmatig trainingen aan jonge zorgprofessionals. Door haar ervaring als arts weet ze precies wat zij nodig hebben om effectiever te communiceren en te onderhandelen. Met als resultaat meer plezier en vitaliteit op de werkvloer.

29 maart 2018 · blog · Daniëlle

Een dokter mag niet ziek zijn, toch?

Als Crohn-patiënt ligt Daniëlle elke zes weken aan een infuus in het ziekenhuis. Het is een rare dubbelrol om als net afgestudeerd arts aan de verkeerde kant van de tafel te zitten. Mag een dokter eigenlijk wel ziek zijn? Hoe ga je om met een intensieve baan als arts in combinatie met een ziekte die je tijdelijk uit de roulatie haalt? In deze blog deelt Daniëlle haar ervaringen.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere