ApotheekActueel

Actueel

22 januari 2018 · blog · Arno Bisschop

Durf dit jaar voor jezelf te kiezen

Januari is de maand van de goede voornemens. Vaak staan deze in het teken van gezondheid zoals afvallen, stoppen met roken en meer bewegen. Gek genoeg hoor je zelden een zorgprofessional zeggen: ‘dit jaar zet ik mijn werkgeluk centraal en ga ik hier daadwerkelijk keuzes in maken’. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

18 december 2017 · blog · Arno Bisschop

Solidariteit, óók voor de zorgprofessional

Solidariteit is het fundament van ons zorgstelsel. Om de stijgende zorgkosten samen te kunnen blijven dragen, is er de laatste jaren terecht veel aandacht besteed aan efficiëntie en transparantie in de zorg. Maar om onze hoge kwaliteit van zorg te kunnen behouden, is solidariteit tussen generaties zorgprofessionals minstens zo belangrijk. Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit in de zorg.

10 november 2017 · nieuws

Medicatiebeoordelingen bij multimorbiditeit

Huisartsen geven aan meer overleg te willen met andere huisartsen en apothekers over het medicatiebeleid voor ouderen met meerdere ziekten. Dat stelt NIVEL-onderzoeker Judith Sinnige in haar proefschrift over multimorbiditeit. Ook blijkt uit haar proefschrift dat er behoefte is aan structurele medicatiebeoordelingen bij multimorbiditeit. Studenten farmacie en geneeskunde van Talent&Care voeren regelmatig dergelijke medicatiebeoordelingen uit.

09 november 2017 · blog

Tot de dood ons scheidt. En dan de mantelzorg…

Het is nog lang geen gewoonte: huisbezoeken (of visites, zo je wilt) door de apotheker. Toch komt het vaak voor en dan zijn het meestal apothekersassistenten die op bezoek gaan. Toch is het nuttig om ook als apotheker regelmatig zelf te gaan. Vorige week was ik bij de heer en mevrouw V, al meer dan 55 jaar samen en beide ernstig ziek.

31 oktober 2017 · interview

De vitaliteit van onze medewerkers staat voorop

Tijdens zijn studie farmacie merkte Stefan Ottenbros, inmiddels afgestudeerd bedrijfskundige en apotheker, dat de opleiding nog niet is voorbereid op het huidige werkveld van de apotheker. ‘De apotheker van nu is een zorgverlener, die samen met de arts en de patiënt zorgt voor de best passende medicatie voor de individuele patiënt’, stelt Stefan Ottenbros. Zijn visie leidde uiteindelijk tot de oprichting van Talent&Care.

18 oktober 2017 · blog · Ralph de Backer

Orkambi: wie heeft schuld aan het niet vergoeden?

Al een tijdje en deze week in het bijzonder volgt Ralph de Backer, apotheker bij Talent&Care, de discussie over medicijnvergoeding. Vlak voordat onze nieuwe ministers op het bordes bij de Koning verschijnen, laait het vuur in alle hevigheid weer op. De vergoeding van het eerste medicijn dat in staat is de slopende ziekte cystic fibrosis (CF) af te remmen. Lees het blog van Ralph de Backer.

17 oktober 2017 · blog · Arno Bisschop

Dokter of apotheker: what else?

Je bent opgeleid tot arts of apotheker. Maar zijn er eigenlijk nog andere opties na de studies geneeskunde en farmacie? Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent&Care, blogt maandelijks over vitaliteit van zorgverleners.

13 oktober 2017 · nieuws

Care for Pharmacy gaat op in de VJA

Stichting Care for Pharmacy (CFP) gaat in 2018 op in de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA). Op deze manier profiteren alle VJA leden van de vernieuwende en innoverende kijk van CFP op de farmacie.

29 september 2017 · nieuws

Hoe vergroot je therapietrouw?

Geneesmiddelen werken beter als de patiënt zich houdt aan de met de zorgverlener afgesproken behandeling en farmacotherapie (therapietrouw). Bij therapieontrouw duurt het herstel langer en is de ziektelast groter. Ontdek welke interventies therapietrouw van patiënten bevorderen.

29 september 2017 · blog · Iris Zuydgeest

Artsen en apothekers: een gelijkwaardige relatie?

Ik heb een relatieprobleem. Niet met mijn kersverse man gelukkig. Wel met een belangrijke partner in mijn werk: de arts. Maandelijks blogt openbaar apotheker en VJA bestuurslid Iris Zuydgeest over haar
ervaringen in de openbare farmacie.

Archief

Onze opdrachtgevers zijn onder andere