Sytze van Odijk

Arts Sytze van Odijk werkt inmiddels als AIOS verzekeringsgeneeskunde

Via Talent&Care ben ik op de juiste plek terechtgekomen!

Ondanks alle coschappen en avonden filosoferen met mijn jaargenoten wist ik op de dag van mijn afstuderen nog steeds niet wat voor een dokter ik wilde worden. Mijn laatste jaar bestond uit dermatologie (onderzoek) en chirurgie (oudste co-schap). Ik heb naast het 1 op 1 contact met patiënten ook altijd interesse gehad in de rol die geneeskunde binnen de maatschappij speelt. Daarom ben ik mij na afstuderen gaan oriënteren op een carrière buiten het ziekenhuis. 

Om al werkende een keuze te maken startte ik in het UMC Utrecht als elektronisch patiëntendossier consultant. Samen met nog 30 andere jonge dokters en apothekers werkte ik aan de implementatie van het nieuwe EPD aldaar. Via deze baan leerde ik Arno Bisschop van Talent&Care kennen en hij vertelde mij meer over de mogelijkheden voor dokters buiten het ziekenhuis. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat verzekeringsgeneeskunde een interessante optie voor mij was. De eerste match was direct raak: ik mocht starten bij een medisch expertise bureau gevestigd in Amsterdam/Breda/Nijmegen, gespecialiseerd in verzekeringsgeneeskundig advies aan bedrijfsartsen. Binnen 4 weken stond ik tussen mijn nieuwe collega’s en ik ben sinds september 2016 naar volle tevredenheid in opleiding tot verzekeringsarts.

“De gesprekken en werkervaring bij Talent&Care hebben mij uiteindelijk een juiste keuze laten maken”

Tijdens de opleiding geneeskunde heb ik een beperkt beeld van de sociale geneeskunde gekregen -  de focus ligt immers op klinisch werken in het ziekenhuis. Dit is logisch want de ziekteleer is ook in mijn vak de basis van het werk. Wel blijft zo de sociale geneeskunde grotendeels onbekend terrein. Dankzij de gesprekken en werkervaring bij Talent&Care heb ik uiteindelijk een juiste keuze kunnen maken.  

Mocht je meer willen weten over mijn ervaringen in de verzekeringsgeneeskunde dan kan Talent&Care je met mij in contact brengen.